Aeroclub modernizat cu ajutorul CJ Hunedoara

images (7)    Aeroclubul de la Săuleşti, de lângă Deva, va fi modernizat cu ajutorul Consiliului Judeţean Hunedoara, în baza unui acord de asociere încheiat luni. Asociere de bun augur, pentru că, în august centrul acrobaţiilor mondiale cu avionul va fi la Săuleşti!

Protagoniştii acestei asocieri sunt Aeroclubul României  şi Consiliul Judeţean Hunedoara, împreună cu primăriile Deva, Hunedoara, Simeria şi Călan. În cadrul acestei asocieri, Consiliul Judeţean Hunedoara se angajează să actualizeze studiul de fezabilitate care stă la baza investiţiilor necesare reabilitării aerodromului. Într-o primă fază este avută în vedere betonarea specifică a pistei aerodromului astfel încât să permită operarea ei de către o categorie mai largă de avioane. În cadrul acordului, Aeroclubul României pune la dispoziţie cele 96 de hectare de teren aferente aerodromului. În această formulă, ulterior, partenerii vor căuta soluţii pentru finanţarea proiectului de modernizare, avându-se în vedere inclusiv atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Campionat European de Acrobaţie cu Avionul

images (8) Pe lângă proiectul modernizării aerodromului, noua asociaţie îşi propune să sprijine organizarea în această vară la Deva a „Campionatul  European de Acrobaţie cu avionul”, o competiţie care va reuni piloţi din 22 de ţări. Concursul se va derula în perioada 22 iulie-2 august a.c. şi va cuprinde şi un show aviatic cu public care se va desfăşura în data de 1 august.

Acordul de asociere între Consiliul Judeţean Hunedoara, primăriile Deva, Hunedoara, Simeria, Călan şi Aeroclubul României va deveni operaţional după aprobarea acestuia în cadrul sedinţelor de consiliu local/judeţean din luna curentă.  Scopul este realizarea unei infrastrucuri operaţionale care să deservească sistemul medical de urgenţă aero (avioane SMURD), dezvoltarea mişcării sportive aeronautice şi organizarea concursurilor în domeniu, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de derularea a zborurilor business şi turistice pentru punerea în valoare a atracţiilor judeţului.