Produse din carne, ouă şi prăjituri distruse de inspectorii sanitar – veterinari

Din cauză că erau depozitate în condiţii improprii, inspectorii sanitar – verinari au dispus distrugerea a download (6)sute de kilograme de produse din carne, ouă şi prăjituri.

Pentru că sărbătorile pascale sunt tot mai aproape, controalele inspectorilor sanitar – veterinari s-au înmulţit şi se fac şi încruciaşt, în colaborare cu poliţişii. Toate produsele alimentare sunt atent controlate şi nereguli au fost decsoperite destule.

„A trebuit să scoatem din consum, datorită unor nereguli de depozitare, intersecții de flux şi am trimis la Protan pentru incinerare 315 kg de carne, produse din carne, ouă, precum și prăjituri. Nu au fost depozitate corespunzător, au fost modificări organoleptice, care schimba aspectul comercial și puteau să pună în pericol chiar și sănătate prin înmulțirea unor microorganisme patogene”, a precizat dr. Gheorghe Cristea, doctor în științe medicale, consilier DSVSA Hunedoara. S-au aplicat şi sancţiuni financiare ori avertismente din cauza neregulilor descoperite în urma verificărilor. „ S-au aplicat câteva amenzi la unități care nu respectă condițiile de igienă, normale sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor”, a mai spus sursa citată anterior.

Reprezentanţii DSV ne sfătuiesc să avem mare grijă atunci când cumpărăm produsele alimentare, aşa încât să evităm îmbolnăvirile.

 

 



« (Știre anterioară)