Cine vrea să inflameze Valea Jiului?

download (10)    Început de scandal în faţa Poştei Petroşani, după ce mai mulţi localnici care trebuie să încaseze diferite alocaţii sau ajutoare, au fost informaţi de poştaşi să meargă acasă pentru că banii se dau abia după sărbători.  Nimic mai fals spune conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Hunedoara, pentru că toate drepturile trebuie achitate până în data de 10 aprilie a.c.

În faţa Poştei Petroşani s-au adunat mai mulţi localnici care trebuie să primească alocaţiile pentru copii, indemnizaţii ori alte prestaţii sociale, iar oamenii ştiau că-şi vor primi banii până la Paşti. Numai că, ieri, au fost anunţaţi de poştaşi să meargă acasă, pentru că „nu au venit cupoanele ci doar cele de pensii şi alocaţiile se vor da abia după Paşti”. Vestea i-a nemulţumit pe oameni şi de teamă că vor rămâne cu mesele goale de sărbători au ameninţat că se vor aduna să protesteze până situaţia lor va fi rezolvată.

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Hunedoara dă asigurări că beneficiarii îşi vor primi banii până vineri 10 aprilie a.c., iar de astăzi poştaşii trebuie să le ducă banii beneficiarilor.  „Toată lumea face eforturi, noi am făcut fundamentările şi le-am trimis la agenţie iar de acolo s-au trimis banii încoace, au intrat în Trezorerie. Primii sunt transmişi către poştă, pentru că sunt multe persoane care primesc banii prin mandat poştal şi vrem ca poştaşii să aibă timp să-i distribuie până la sfârşitul săptămânii. Şi acele indemnizaţii care se acordă într-o singură tranşă se vor plăti până în data de 10 aprilie inclusiv. (…) Poştaşii, vă daţi seama că sunt nişte sume care sunt achitate prin mandat poştal, poate nu au chef… Este o convenţie între Ministerul Muncii şi Poşta Română în care li se spune despre plăţile anticipate, că a fost modificat calendarul lunii aprilie. Se spune clar că se plătesc până la data de 10 aprilie inclusiv, iar Compania Naţională Poşta Română efectuează plata la domiciliul beneficiarului. Poate unora nu le convine, eu nu ştiu de ce vor să-i mai agite pe oameni”, a declarat directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Hunedoara, Octavian Băgescu.