Arc cultural Hunedoara – Suedia

olivia costeaAstăzi a avut loc la Deva o întâlnire între conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara şi dr. Olivia Costea, consulul onorific al României la Sölvesborg şi prof. Dr. Zoltan Schapira, regizor, unde s-au pus bazele unei viitoare colaborări culturale care va implica şi instituţia Teatrului de Artă Deva.

Astfel, Teatrul de Artă Deva, aparţinând de Consiliul Judeţean Hunedoara, implementează în aceste zile un proiect cultural inedit prin dimensiunea sa “trans-europeană”. Pentru că montarea piesei de teatru “Camera de hotel”, după Constantin Cubleşan, lansează practic, la Deva, un arc cultural între judeţul Hunedoara şi Suedia. Nu întâmplător, premiera piesei de teatru a fost planificată pentru ziua de 9 mai, Ziua Europei, ca dată emblematică de start pentru noua colaborare. Potrivit doamnei dr. Olivia Costea, consulul onorific al României la Sölvesborg, piesa de teatru, regizată de prof. Dr. Zoltan Schapira, vine cu un “ingredient” special care, sub denumirea de “psihodesign”, catalizează jocul actoricesc spre desăvârşire.

Colaborarea dintre instituţia Consiliului judeţean Hunedoara şi Suedia va fi aprofundată cu ocazia unei vizite planificate la Deva a Excelenţei Sale, Dna Anne LINDAHL KENNY, ambasadorul Suediei la Bucureşti, care se va întâlni cu domnul Dorin Oliviu Gligor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.