Numele Colegiului Naţional Decebal din Deva va fi rostit şi în acest an la olimpiadele internaţionale

Colegiul-National-Decebal-DevaEleva Sortan Sonia Adelina, de la Colegiul Naţional Decebal din Deva a obţinut, în acest an, premiul III la faza naţională a Olimpiadei de geografie. Sonia a participat, de asemenea, şi la proba de selecţie a celor 4 elevi care vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Geografie de la Moscova.

„A fost o probă dură, complicată, de scris şi oral, desfăşurată în limba engleza, dar Sonia a reuşit. Sonia Sortan Adelina a primit şi o Diplomă de excelenţă de la Colegiul din care face parte, drept confirmare a celor cinci participări la faza naţională a acestei olimpiade, la toate obţinând premii. Urmează pentru decebalista noastră, săptămâna viitoare, partiparea la faza naţională a Olimpiadei interdisciplinare de Ştiintele Pamantului. Felicitări doamnei profesor Felicia Amzulescu pentru măiestria cu care a ştiut să o pregătească pe Sortan Sonia Adelina”, a declarat directorul Colegiului National Decebal din Deva, prof.dr. Marin Florin Ilieş.

Acest rezultat de excepţie se adaugă numeroaselor premii şi menţiuni obţinute de elevii decebalişti la fazele naţionale ale Olimpiadelor scolare din acest an, care reconfirmă valoarea elevilor şi profesorilor acestei şcoli hunedorene de elită.