BENEFICIILE DETOXIFIERII DUPA PASTE! DE CE NU TREBUIE PRIVITA CA PE O DIETA

    Un festin de trei zile isi poate pune amprenta asupra siluetei tale si chiar asupra sanatatii, cand exagerezi cu mancarea si bautura.

media_142900348117788500

Daca stii ca nu te poti abtine sa gusti din drob, friptura de miel, pasca, vin, cozonac si oua vopsite, fa exact asta, adica doar gusta din ele. De asemenea, iti poti face un plan de detoxifiere pentru zilele de dupa sarbatori, mai ales daca ajungi sa mananci mai mult decat ti-ai propus.

An de an, dupa Postul de dinaintea Pastelui, cei mai multi dintre noi uita de prudenta si prefera sa manance si sa bea de parca toate bunatatile ar disparea de pe fata pamantului. Din acest motiv, organismul acumuleaza grasimi inutile si, implicit, toxine, care ajung sa provoace tot felul de probleme de sanatate: tulburari digestive, oboseala, balonari, constipatie, hipertensiune. Asa se face ca iesim din sarbatori obositi, iritati, lipsiti de energie si cu o stare de apatie generala, cand ar fi mult mai simplu sa petrecem frumos si cumpatat, scrie DcNews.

Detoxifierea de dupa Paste

In primul rand, detoxifierea nu trebuie privita ca o dieta, ci ca o pauza pe care i-o oferi organismului sa se refaca dupa excesele culinare. Scopul detoxifierii nu este sa „topesti“ rapid cateva kilograme, asa ca nu pleca la drum gandindu-te ca poti manca oricat de Paste, pentru ca dupa aia te asteapta o cura de detoxifiere care o sa-ti rezolve toate problemele. De aici si necesitatea de a ramane ponderat la masa in cele trei zile de Paste.

Cand incepi totusi cura de detoxifiere, axeaza-te pe alimente bogate in fibre si pline de nutrienti (in general fructe si legume) si nu uita ca acum trebuie sa-i acorzi organismului ragazul sa-si revina si sa elimine toxinele acumulate. Asta inseamna atentie la alimentatie, miscare, relaxare. In general, o cura de detoxifiere nu dureaza mai mult de o saptamana (recomandabil e sa o tii cam 5 zile).

Sursa: Wowbiz.ro