Ştiinţele Pământului duc un olimpic din Deva în SUA

Colegiul-National-Decebal-DevaSpunei Nicolae Andrei, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Decebal din Deva s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internatională Ştiinţele Pământului care va avea loc în septembrie 2015 în SUA.
Olimpiada Ştiintele Pământului este o competiție școlară interdisciplinară, fizica, chimie, biologie, geografie şi se adresează elevilor din învăţământul liceal. Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă unică, indiferent de nivelul clasei.
„Spunei Nicolae Andrei, deşi este elev doar în clasa a XI-a, are un palmares bogat de premii la olimpiadele judeţene şi naţionale de chimie, biologie, fizica, geografie, olimpiada Stiinţele Pământului. Este un rezultat de excepţie care ne onorează şi confirmă calitatea procesului didactic pe care îl desfăsurăm cu elevii decebalişti de excepţie . Felicităm deopotrivă şi profesorii elevului Spunei Nicolae Andrei: Sorin Stănculescu, Clepşia Sabina, Ilieş Cornelia, Disca Carmen şi Vulcan Ana Maria, care desfăsoară o activitate susţinută orientată înspre performanţă. Echipa judeţului a fost formată din 4 elevi dintre care trei decebalişti: Spunei Nicolae Andrei- clasa a XI-a, Sortan Sonia Adelina-clasa a XII-a, şi Oiegar Ruxandra- clasa a IX-a”, spune prof. dr. Florin Ilieş, directorul Colegiului Decebal din Deva.