Se schimbă CODUL RUTIER: Maşinile înmatriculate în Bulgaria ar putea fi interzise după 90 de zile

     O nouă propunere de modificare a Codului Rutier a fost iniţiată de un grup de 10 parlamentari şi presupune interzicerea maşinilor înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile României mai mult de 90 de zile.

09-9-permis-fata-84d1688911

Propunerea înaintată Senatului în luna martie a acestui an este semnată de 8 deputaţi PSD şi 2 parlamentari de la UNPR.

Propunerea de schimbare a Codului Rutier mai prevede ca în perioada celor 90 de zile „utilizatorii autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în Bulgaria trebuie să deţină asigurare obligatorie pentru răspundere civilă eliberată de o societate de asigurări din România”.

În expunerea de motive a propunerii de schimbare a Codului Rutier se arată că din ce în ce mai mulţi rezidenţi din România aleg să-şi înmatriculeze vehiculele în Bulgaria, fapt ce ar trebui să dea de gândit autorităţilor.

„Astfel, prin această metodă se pierd taxe de primă înmatriculare, de mediu, de drum, impozite în favoarea Bulgariei, deşi aceste vehicule sunt utilizate preponderent în România.”

Mai mult, scriu iniţiatorii proiectului de modificare, „în urma unor verificări, s-a constatat că doar una din 5 maşini înmatriculate în Bulgaria avea asigurare valabilă pe teritoriul României”.

capital.ro(Următoarea știre) »