Automate de cafea pe ruinele unităţilor miniere

aparate-cafea În timp ce activitatea se tot restrânge, iar minerii sunt tot mai puţini, liderii Sindicatului „Huila” de la minele neviabile din Valea Jiului, s-au gândit, probabil, să-i mai învioreze pe puţinii angajaţi ce rămân în sistem cu o cafea fierbinte venită direct de la automat. Aşa că, au cerut Consiliului de Administraţie al SNIMVJ să le aloce, cu titlu gratuit, o suprafaţă de un metru pătrat în incinta Minelor Paroşeni şi Uricani pentru amplasarea unor automate de băuturi calde. Nu că minerii nu ar fi beneficiat până acum de aşa ceva, din câte spun cunoscătorii, dar un automat în plus nu a stricat niciodată. Directorul SNIMVJ, Aurel Anghel, a confirmat că în şedinţa CA s-a aprobat solicitarea sindicaliştilor şi a precizat că „nu poţi să nu aprobi solicitarea venită de la sindicat, care este partenerul tău de dialog social. Şi, zicem noi, tot era suficient spaţiu disponibil care poate fi umplut de aparate de băuturi calde sau chiar reci!

Sunt unele surse care susţin că în „afacerea automatelor de cafea” de la Minele Paroşeni şi Uricani ar exista interese directe ale unor lideri sindicali, dar cum probe directe nu există, hoţul neprins e negustor cinstit….

De precizat că la minele incluse în SNIMVJ – Petrila, Paroşeni şi Uricani – mai lucrează acum 1674 de angajaţi. Numărul lor se va reduce, însă, cu aproape 700, conform deciziei Comisiei Europene, iar termenul limită până la care cele trei mine vor  mai putea funcţiona este 2018.