Liderii minerilor au încetat greva foamei

20150424_101614_resizedAcţiunea de protest declanşată de liderii de la Sindicatul MUNTELE vineri, 24.04.2015, începând cu ora 10, s-a încheiat sâmbătă, 25.04.2015, la ora 10.

“Aşa cum am anunţat la începutul acţiunii, protestul Sindicatului MUNTELE prin care – iniţial – şase lideri şi mai apoi 10 au declanşat greva foamei s-a încheiat astăzi la ora 10. Această manifestare de protest a fost doar o ultimă atenţionare, una extremă, a factorilor de decizie guvernamentali care prin ignoranţa manifestată faţă de Complexul Energetic Hunedoara lasă aproape 6.800 de oameni fără locuri de muncă. Ultimele demersuri administrative demonstrează clar că soluţiile identificate de guvernanţi pentru CEH sunt foarte puţine şi foarte greu de aplicat. Riscul de a rămâne fără cerificatele de carbon este extrem de crescut, iar riscul ca salariaţii să nu-şi primească salariile, în data de 30 aprilie, este şi mai mare. Sindicatul MUNTELE a făcut toate demersurile pentru deblocarea situaţiei în ciuda dezinteresului manifestat de parlamentarii hunedoreni care şi-au asumat această societate ori de câte ori au avut nevoie de masă electorală. Îi anunţăm public pe aceşti politicieni că Sindicatul MUNTELE va continua să lupte pentru locurile de muncă şi drepturile angajaţilor CEH pentru că oamenii pe care îi reprezentăm noi nu trăiesc doar un mandat aşa cum înţeleg politicienii să ne planifice viaţa. Ei sunt vinovaţii principali pentru situaţia CEH, ei şi imixtiunile lor în zona administrativă a societăţii noastre”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Reprezentanţii Sindicatului MUNTELE fac din nou apel la Guvernul României să trateze cu responsabilitate şi seriozitate Complexul Energetic Hunedoara, structură energetică de siguranţă naţională.