Minerii din Valea Jiului se întâlnesc cu ministrul energiei

    O delegaţie a minerilor din Valea Jiului merge la Bucureşti pentru a discuta cu ministrul energiei, Andrei Gerea, despre salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

images (2)O delegaţie a minerilor din Valea Jiului vine astăzi la Bucureşti pentru a discuta cu ministrul energiei, Dominic Gerea.

Cele două părţi vor încerca să găsească soluţii pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

Ei cer ca Guvernul să aprobe ajutorul de stat în valoare de 37,7 milioane de euro, avizat deja de Comisia Europeană, care este necesar cumpărării de certificate de carbon, precum şi ajutorul pentru plata datoriilor comerciale.

Reprezentanţii minerilor susţin că fără achiziţia acestor certificate, complexul va fi amendat cu peste 120 de milioane de euro pentru că nu respectă normele europene de mediu, fapt ce va duce la falimentul companiei.

Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, a declarat că dacă nu se primesc banii de la guvern, Complexul Energetic Hunedoara nu va avea fonduri nici pentru plata salariilor minerilor la sfârşitul acestei luni, fapt care ar putea genera proteste de amploare în Valea Jiului, unde peste 6.000 de persoane lucrează în minerit.

https://www.romania-actualitati.ro/