O nouă loterie fiscală: MasterCard va premia plăţile electronice prin campania „Cere bonul fiscal! Plăteşte cu cardul! Noi te premiem!“

    MasterCard şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons – au lansat, ieri, campania „Cere bonul fiscal! Plăteşte cu cardul MasterCard sau Maestro! Noi te premiem!“, care va demara la 1 mai.

646x404

Potrivit directorului general pe România al MasterCard, Cosmin Vladimirescu, în perioada 1 mai – 31 decembrie 2015, toate plăţile realizate la comercianţi pe teritoriul României cu cardurile MasterCard şi Maestro vor fi înscrise automat la extragere. În plus, fiecare tranzacţie cu carduri contactless va intra cu şanse duble în tragerea la sorţi.

Ce premii se oferă

Per total, în cadrul campaniei vor fi acordate premii în valoare de peste 1,7 milioane de lei, a anunţat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

Concret, la fiecare extragere – care va avea loc lunar – vor fi acordate 300 de premii a câte 500 de lei, precum şi 10 premii a câte 5.000 de lei. Premiile sunt în valoare netă, taxele fiind acoperite.

În plus, vor avea loc două extrageri cu trei premii a câte 15.000 de lei, iar de Crăciun va avea loc o extragere specială în cadrul căreia vor fi acordate şase premii în valoare de 15.000 de lei/premiu.

Organizatorii spun că prima extragere lunară va avea loc la 16 iunie.

Campania beneficiază de sprijinul Secretariatului General al Guvernului, al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, al Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori, al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi al Jandarmeriei Române.

Plăţile cu cardul, sub 5% din total

„În România, ponderea plăţilor cu cardul în totalul plăţilor este de numai 4,4%, în timp ce media UE este de peste trei ori mai mare.Această campanie este modul prin care MasterCard contribuie la albirea economiei în România, explicându-le posesorilor de carduri care sunt beneficiile utilizării lor la comercianţi şi recompensându-i pentru plata cu cardul“, a declarat Cosmin Vladimirescu.

El a precizat că actuala campanie nu face concurenţă Loteriei Bonurilor Fiscale.

„Bon fiscal = produse sigure“

„Cere Bonul Fiscal!”este o campanie începută în urmă cu şapte ani, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare în rândul consumatorilor asupra faptului că bonul fiscal înseamnă fiscalizare, produse sigure şi posibilitatea de a face o sesizare eficientă.

Plata cu cardul aduce un plus acestei campanii, întrucât consumatorul obţine toate aceste beneficii direct, doar plătind cu cardul, în condiţiile în care comisionul aferent tranzacţiei este zero.

„Susţinem plata cu cardul pentru un produs sigur, necontrafăcut şi pentru faptul că, astfel, consumatorul obţine dovada tranzacţiei pentru garanţia produselor. Credem că este important, ca şi cetăţeni europeni, să conştientizăm aceste beneficii şi să adoptăm o nouă atitudine’, a mai spus preşedintele InfoCons.

adevarul.ro