Monica Iacob Ridzi: „Nimeni nu poate să spună ceva în legătură cu vreo activitate frauduloasă în ceea ce mă priveşte”

monicaLa 6 ani de când manifestările organizate în România pentru a marca Ziua Tineretului au condus la condamnarea unui ministru, nimeni nu şi-a mai asumat organizarea unui astfeld e eveniment în România, cu toate că, potrivit Legii, acest lucru este o obligaţie a Ministerului Tineretului şi Sportului. Constatarea a fost făcută, din spatele gratiilor, chiar de către Monica Iacob Ridzi, într-o postare făcută astăzi pe blogul său personal. „Nu am văzut şi nu cred că vom vedea un ministru condamnat pentru că a încălcat legea şi nu a organizat evenimente cultural-artistice, folosind “resurse financiare, umane şi organizatorice” pentru sărbătorirea Zilei Tineretului cum prevede legea. Avem însă un ministru condamnat pentru că, pe perioada mandatului său, s-a respectat legea şi s-a organizat Ziua Tineretului”, constată Monica Iacob Ridzi.

Fostul ministru aprfeciază, în aceeaşi postare, că este o victimă a unei grave erori judiciare şi, în ciuda problemelor grave de sănătate cu care se confruntă, promite noi dezvăluiri prin care va încerca să demonstreze acest lucru. „În mod eronat s-a spus public că eu aş fi acuzată de fapte de corupţie. Acest lucru nu este adevărat. Acuzaţiile privesc fapte de abuz în serviciu, fapte ce în cazul meu nu au fost probate pentru că nici nu există! Nimeni nu poate să spună ceva în legătură cu vreo activitate frauduloasă în ceea ce mă priveşte. Nimeni nu m-a acuzat şi nu poate să spună că am cerut cuiva bani sau că am primit bani ca să rezolv o problemă. Nimeni nu m-a acuzat că aş fi abuzat de funcţie şi aş fi făcut ceva pentru mine sau pentru altul.  Despre modul abuziv în care a decurs urmărirea penală şi apoi cercetarea judecătorească voi vorbi mai târziu. Un lucru doar vi-l spun acum. Când am fost chemată la DNA pentru prezentarea materialului de urmărire penală, unul dintre avocaţii mei, văzând că nicio probă din dosar nu demonstrează că eu aş fi săvârşit vreo faptă, ci dimpotrivă, l-a întrebat pe poliţistul care asista, de ce mă trimit în judecată. Răspunsul poliţistului a fost foarte clar: şi-a îndreptat privirea în sus”, scrie Monica Iacob Ridzi.

„Mai sunt încă multe de spus, dar, mărturisesc, de când sunt la spital, îmi găsesc greu puterea sau răgazul să scriu. Voi încerca să mai prezint, aşa cum am promis, aspecte legate de toate acuzaţiile ce mi-au fost aduse pe nedrept precum şi dovezile nevinovăţiei mele”, promite, în postarea sa, fostul ministru al Tineretului şi Sportului.

Citiţi integral mesajul postat de Ziua Tineretului de fostul ministru, pe www.minicaridzi.ro