Pensionarii minieri ies în stradă!

     Nu doar minerii şi energeticienii sunt decişi să participe la mitingul din data de 22 mai, ce va fi organizat la Petroşani, ci şi pensionarii minieri, membri ai Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri.protest3

Aceştia sunt îngrijoraţi de soarta Complexului Energetic Hunedoara şi de consecinţele grave pe care le-ar avea falimentul companiei energetice, însă au şi propriile revendicări. Cea mai mare nemulţumire a lor este legată de grupele de muncă, dar şi de faptil că nu mai beneficiază de aşa – numitele gratuităţi la energia electrică, cum se întâmpla în anii trecuţi. Aşa că, foştii mineri şi-au anunţat deja participarea la “mitingul împotriva NEPĂSĂRII”, organizat la Petroşani de Sindicatul “Muntele”, reprezentativ la nivelul CEH. Cei de la “Muntele” atrag atenţia că peste 6.500 de oameni riscă să-şi piardă locurile de muncă, în condiţiile în care sfîrşitul Complexului Energetic Hunedoara este aproape. Familiile lor vor fi grav afectate, iar judeţul Hunedoara riscă să fie şters de pe harta economică a ţării. Hunedorenii aşteaptă un răspuns din partea celor care astăzi conduc România cu privire la problemele pe care le clamează de luni bună, fără însă ca oficialii să ia poziţie. “Cel mai mare angajator al judeţului Hunedoara este lăsat să moară chiar de cei care trebuie să asigure bunăstarea cetăţenilor acestei ţări.
Complexul Energetic Hunedoara este la un pas de faliment, urmând drumul Combinatului Siderurgic Hunedoara,sau a tot ceea ce a însemnat industrie în judeţul Hunedoara, fie că vorbim de Călan, Orăştie sau Brad. Închiderea Complexului Energetic Hunedoara înseamnă distrugerea viitorului pentru copiii şi nepoţii noştri, înseamnă transformarea unui judeţ întreg în regiune de asistaţi sociali. Sărăcia va fi la ea acasă, totul cu „ajutorul” parlamentarilor hunedoreni şi a Guvernului României care refuză să întindă o mână de ajutor acestui judeţ. Situaţia economică gravă în care se află azi Complexul Energetic Hunedoara se datorează numirilor politice în fruntea conducerii societăţii.
Astăzi aceşti politicieni întorc spatele unui judeţ întreg după ce ani de zile au muls această companie pentru a-şi finanţa campaniile electorale”, se arată în comunicatul prin care cei de al Muntele anunţă organizarea, în data de 22 mai, a  mitingului de protest.

 

 



(Următoarea știre) »