Dosarul în care afaceristul Emil Bercea este cercetat pentru lipsire de libertate este tot în faza audierilor

      După aproximativ nouă luni de la izbucnirea scandalului, dosarul în care omul de afaceri din Petroşani Emil Bercea este cercetat pentru lipsire de libertate nu a trecut încă de faza audierilor la poliţie.

download (9)Dosarul penal constituit în luna august a anului trecut pe numele lui Emil Bercea, acuzat că şi-ar fi sechestrat şi lovit un fost angajat, se află încă pe masa de lucru a polițiștilor de la Investigații Criminale din cadrul IPJ Hunedoara. Dosarul a  fost iniţial la Petroşani, dar Bercea a cerut şi a primit recuzarea poliţiştilor de aici, care l-au şi reţinut iniţial, pentru 24 de ore. Cercetarea merge, însă, extrem de lent, iar surse din interior vorbesc despre faptul că nu s-a finalizat până acum nici audierea martorilor. În plus, în această cauză s-a solicitat şi expertizarea întregului sistem video – care ar putea constituti o probă edificatoare la dosar – în condiţiile în care ar exista suspiciuni că s-ar fi „umblat” la el imediat după producerea incidentului din august 2014. Aşa stând lucrurile, probabil va mai trece multă vreme până când dosarul va fi predat judecătorilor pentru o decizie finală.

Transformat în sac de box

 Reamintim că dosarul de cercetare penală a fost constituit ca urmare a plângerii depuse de un tânăr din Vulcan, Gheorghe Pavel, care a fost angajat ca şi conducător auto la firma lui Bercea.  Tânărul susţine că a fost sechestrat şi transformat în sac de box pentru că şi-ar fi cerut drepturile. Anterior conflictului din data de 28 august, în urma căruia s-a ajuns la anchetarea lui Bercea, Pavel a mai depus o sesizare la Poliţia Vulcan în care îşi acuza şeful de comportament violent şi ameninţări. Tot la Poliţia Municipiului Vulcan a mai fost înregistrată o plângere, de data aceasta pe numele tânărului, care este acuzat că ar fi furat în repetate rânduri materiale de construcţii de la angajatorul său. Gheorghe Pavel a negat vehement că ar fi fost implicat în vreun furt, de orice natură şi crede că a fost „luat la ochi” de omul de afaceri pentru că a  fost singurul dintre angajaţi care a avut curajul să-şi spună punctul de vedere şi nu ar fi acceptat să fie călcat în picioare.

În cauză s-a dispus cercetarea lui Emil Bercea sub control judiciar.

 

 

 



« (Știre anterioară)