România va găzdui, în 2017, Adunarea parlamentară NATO

vochitoiu la natoRomânia va găzdui Adunarea Palamentară a NATO, în toamna anului 2017, la București. Informaţia a fost adusă de senatorul de valea jiului, Haralambie Vochiţoiu, care a participat, în acest week-end, la Budapesta, la reuniunea de primăvară a acestui important for parlamentar.

La Adunarea Parlamentară a NATO de la Budapesta, în cadrul celor cinci comisii,au fost dezbătute subiecte care au vizat în părincipal: contracararea atacurilor propagandiste împotriva comunității euroatlantice, provocările în combaterea terorismului, impactul sancționării economiei ruse, modernizarea militară a Rusiei, Planul de acțiuni al NATO privind reactivarea, starea economiei ucrainiene și perspectivele de dezvoltare, precum și situația legată de finanțarea terorismului. În data de 18 mai a.c., în cadrul ședinței plenare a Adunării Parlamentare a NATO, va fi propus spre aprobare Proiectul de declarație privind extinderea NATO.

vochitoiu la nato1„E o mare onoare pentru mine să reprezint Parlamentul României la această sesiune de dezbateri. Securitatea României reprezintă o prioritate pentru care trebuie să facem orice efort. Din fericire, am constatat aici că România este tratată nu doar cu respectul cuvenit oricărui stat membru, dar și cu multă prietenie. Având relații bune cu popoarele din Orient și, în același timp, aparținând comunității de valori și interese euroatlantice, România devine tot mai pregnant un stat furnizor de securitate și echilibru regional. La această dezbatere am discutat despre faptul că securitatea economică este o componentă importantă a securității unui stat, iar în Comisia de Știință și Tehnologie, din care fac parte, am atras atenția asupra problemelor de securitate energetică, pentru că eu nu pot uita cărbunele!”, a declarat Haralambie VOCHIȚOIU.

La reuniunea de la Budapesta a Adunării Parlamentare NATO au participat 270 de delegați din cele 28 de țări membre NATO, observatori parlamentari și membri asociați din 23 de țări.