Artistul Ion Barbu invită DNA să plaseze corupţii cu bani ai României în “Beciul Domnesc” de la Petrila

barbuÎn grădina locuinţei din Petrila a celebrului caricaturist Ion Barbu a fost deschis un… beci domnesc. Pentru a găsi “clienţi” pentru noua sa investiţie, Ion Barbu s-a adresat chiar şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

“Stimată doamnă Laura Codruţa Kovesi,
Deranjat de faptul că tot mai mulţi demnitari fac plângeri la CEDO pentru condiţiile inumane de la Beciul Domnesc, cu forţe proprii am amenajat o tubulatură alternativă într-un spaţiu profund privat. Având în vedere ultimul aspect, vă informez că voi percepe o taxă pentru găzduire, sumă care va fi folosită pentru finanţarea unei activităţi culturale. Vezi Festivalul Naţional de Teatru Subteran”, i-a scris artistul şefei de la DNA.

În acest fel, crede artistul, ştabii corupţi care vor fi găzduiţi la Petrila, ar putea face şi o serie de fapte bune, devenind “sponsori oficiali şi obligatorii” pentru evenimentele culturale care-şi găsesc tot mai greu resurse financiare în bugetele autorităţilor, golite de demnitari în conturile proprii. În plus, orice tentativă de evadare a celor încarceraţi în beciul domnesc de la Petrila ar putea fi cheia salvatoare a mineritului din acest oraş, având în vedere că cei tentaţi să sape vreun tunel vor nimeri, negreşit, taman în galeriile (închise !) ale minei Petrila.

Tiberiu VINŢAN