Mircia Muntean trimis în judecată pentru că a condus beat pe străzile Devei!

       Deşi a susţinut în permanenţă că nu el a condus şi că la volan se afla un anume „Jenică” – pe care nimeni nu l-a văzut! – deputatul PSD Mircia Muntean a fost trimis, marţi, în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

images (15)Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a deputatului PSD de Hunedoara Mircia Muntean, fost primar al Devei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea că, la data de 30 octombrie 2014, organele de poliţie din cadrul Municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecţia semaforizată dintre str. Zarandului şi str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulaţie a sensului de mers Sibiu – Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de inculpatul Muntean Mircia, fost primar al municipiului Deva.

“Din probele administrate în cauză a reieşit că inculpatul, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staţionare la culoarea roşie a semaforului, venind din spatele acestora şi nereuşind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului. Inculpatul a fost descoperit, după cca. 20 de minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere şi dus la locul accidentului de către un poliţist”, se arată în rechizitoriul procurorilor. În buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, se atestă faptul că inculpatul avea o alcoolemie de 1,30  gr ‰ la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 gr ‰ la cea de-a doua probă. Potrivit legislaţiei, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei inculpatului la momentul depistării în trafic, imediat după producerea accidentului, respectiv orele 18:30, în data de 30 octombrie 2014. Astfel, prin raportul de expertiză medico-legal al I.M.L. Timişoara din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactivă a alcoolemiei s-a concluzionat că „la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era în eliminare şi ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr ‰”. Actul medico-legal mai menţionează că s-a constatat o neconcordanţă între alcoolemia teoretică rezultată din datele de consum şi valorile certe stabilite la analiză, neconcordanţă ce denotă un consum real de băuturi alcoolice mai mare decât cel declarat.

Pentru că din accident au rezultat doar pagube materiale, procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de către inculpat a infracţiunii de părăsire a locului accidentului, însă dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Mircia Muntean fiind judecat pentru conducere sub influenţa băuturilro alcoolice.