Strategie durabilă cu sprijin european pentru oraşul Uricani

uricani1Oraşul Uricani face parte din cele 100 de localităţi din România, partenere ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care vor avea parte de o Strategie de Dezvoltare Durabilă realizată în cadrul unui program finanţat de Uniunea Europeană.

În aceste zile, la Uricani este prezent expertul guvernamental al acestui proiect, Rodica Niţă. Aceasta a avuz, în primele zile ale acestei săptămâni, o serie de întâlniri preliminare cu autorităţile locale din oraşul Uricani, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri dar şi cu locuitori ai comunităţii locale de la Uricani.

uricani2„Uricaniul are şansa de a face parte din cele 100 de localităţi din România selectate în acest proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale care, în perioada mai-octombrie 2015, vor beneficia de suport de specialitate în vederea elaborării unei strategii de dezvoltare durabilă, în baza căreia vom putea atrage alţi bani europeni pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală, în anii următori”, explică Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.

uricani3„În cadrul acestui proiect, MDRAP încearcă să-şi contureze un Plan de măsuri de dezvoltare durabilă care să aibă la bază necesităţile reale ale comunităţilor locale. Încercăm, în această primă etapă de derulare a proiectului nostru, să culegem din teritoriu informaţiile cu privire la nevoile de dezvoltare ale oraşelor. După terminarea procesului de stabilire a obiectivelor şi elaborarea unei strategii de dezvoltare se va trece la următorul pas şi anume implementarea acesteia. Comunitatea locală joacă astfel un rol important în implementarea cu succes a unei strategii de dezvoltare, fiind de altfel principalul beneficiar al acesteia”, a declarat expertul Rodica Niţă.