Manifestări publice de Ziua Eroilor în Valea Jiului

ziua eroilorÎn cinstea Zilei Eroilor, sărbătorită în acest an joi 21 iunie, odată cu Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului, în localităţile Văii Jiului vor avea loc o serie de manifestări publice.

Astfel, la Petroşani, autorităţile locale organizează o depunere de coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Petroşani, începând cu ora 12,00. „Eroismul, inspirat de ideea creştină şi de patriotism, reprezintă o virtute de valoare absolută, o jertfă supremă. Cu această zestre intră un popor în marea familie a popoarelor, în istoria lumii. Astfel, an de an, în această zi, gândurile noastre se îndreaptă cu pioşenie şi gratitudine spre cei care, prin vitejia şi jertfa lor, au făurit România Mare, au apărat libertatea şi inde¬pendenţa sa şi au menţinut trează încrederea poporului român în valorile sale creştine şi morale. În veci să fiţi slăviţi, Eroi ai României!”, transmite, în mesajul său dedicat acestui eveniment, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

La Vulcan, primarul Gheorghe Ile îi invită pe toţi cei care doresc să aducă omagiul lor eroilor neamului, dar şi pe cei care doresc să participe la ceremonialul public dedicat Zilei Eroilor, în cele două locaţii din oraş în care odihnesc soldaţi eroi. Mai întâi, va avea loc un Te-Deum şi un ceremonial de depuneri coroane la Cimitirul Eroilor din Coroeşti (începând cu ora 12,00). Acelaşi program va avea loc şi la monumentul Eroilor Neamului din Paroşeni, de la orele 13,30. ” Ziua Eroilor e ziua când ne înclinăm frunţile şi rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi, dar pentru o cauză dragă. Poate n-ar fi rău să o facem mai des, deoarece avem azi o ţară întreagă, trăim liberi şi în pace pentru că ei şi-au dat viaţa. Le datorăm mai mult decât recunoştinţă, le datorăm existenţa noastră ca neam, ca ţară, ca individ. Să nu le uităm jertfa, să le cinstim memoria şi, mai ales, să avem grijă să nu uităm principiile care i-au mânat pe ei în luptă: credinţă, libertate, dreptate!”, transmite, în mesajul său, primarul Gheorghe Ile.

Manifestări similare vor avea loc mâine şi în celelalte oraşe ale Văii Jiului. Vom reveni cu detalii de la aceste evenimente publice, în cursul zilei de mâine.