Ce au discutat azi la Guvern Victor Ponta şi Andrei Gerea despre situaţia din Valea Jiului

ponta la guvern
Ministrul Economiei, Andrei Gerea şi Premierul Victor Ponta au discutat în şedinţa de guvern de astăzi despre situaţia din Valea Jiului.

Vă prezentăm stenograma dialogului dintre cei doi demnitari de stat:

Victor Ponta: Probleme care nu au legătură cu vremea, dar au legătură cu lucruri, vremuri vechi, domnule ministru o să vă rog să mergeţi astăzi, când mergeţi la Hunedoara?
Andrei Gerea: Am anunţat încă de ieri că, după ce se va aproba astăzi…
Victor Ponta: Astăzi aprobăm al doilea ajutor de stat.
Andrei Gerea: Al doilea ajutor de stat pentru Hunedoara, închidem un capitol, deschidem alt capitol şi în spiritul discuţiilor pe care le-am avut în decursul anului, urmează să facem o nouă discuţie cu toţi factorii implicaţi, parlamentari, conducători ai judeţului şi mineri. Din păcate, aflându-se că merg în judeţ, iată că avem…
Victor Ponta: Vă rog să mergeţi cu ceea ce aprobăm astăzi, dar să mergeţi şi ce ceea ce ne cere tot timpul şi Comisia, şi FMI, să închidem CNH. Deci, poate ne ajută ei să-l salvăm şi să facem restructurările de care este nevoie şi să salvăm.
Andrei Gerea: Eu sper să găsim înţelegere pentru că am avut un dialog permanent cu cei de la Hunedoara şi sper că şi de data aceasta să fim cu toţii pe aceeaşi baricadă.
Victor Ponta: Bun. Vă rog să mergeţi acolo şi să le spuneţi că facem toate eforturile, dar dacă… Aşa se întâmplă, că uneori ne distrugem noi tot, nu mai apucă să distrugă alţii.
Andrei Gerea: Este greu de înţeles, atunci când vii cu o veste bună, lumea se supără, dar în fine, sper să…