De la schimbul II, vine din nou hrana caldă pentru mineri!

        Problema hranei calde pentru minerii din Valea Jiului s-a rezolvat pentru moment, iar de vineri de la schimbul II se reia acest serviciu.

download (4)După ce firma care prepară şi distribuie masa caldă a notificat ambele societăţi miniere – SNIMVJ şi CEH – că sistează acest serviciu din cauza datoriilor, s-au mai găsit nişte bani pentru plata unei părţi din facturile restante. Ca atare, minerii – atât cei de la Închideri, cât şi din Complexul Energetic Hunedoara – vor primi din nou hrană caldă la intrarea în şut.

Reamintim că, joi, cantinele au fost sigilate din cauza datoriilor accumulate la plata facturilor de cei doi beneficiari, cifrate în total la aproape 5 milioane de lei. Din această sumă, 1,3 milioane de lei reprezintă datoria Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, iar 3,5 milioane sunt datoriile CEH. La rândul său, firma care prepară şi distribuie masa cadă are din această cauză mari probleme financiare, iar angajaţii cantinelor miniere nu au mai fost plătiţi de aproximativ 4 luni!