Restructurări cu plăţi compensatorii la CEH

      Complexul Energetic Hunedoara nu scapă de restructurări, dar persoanele care vor părăsi sistemul vor beneficia de plăţi compensatorii.
20150528_112802_resized1Ministrul Energiei, Andrei Gerea, nu exclude posibilitatea aplicării, la Complexul Energetic Hunedoara, a unui program de concedieri colective de personal. Demnitarul spune, însă, că, în acest caz, angajaţii care vor părăsi sistemul vor beneficia de toate drepturile financiare acordate în aceste cazuri. „Este un lucru acceptat de toată lumea, dar mai întâi va trebui să avem un plan aprobat. În cazul în care se vor face restructurări, vor exista plăţi compensatorii, aşa cum se face şi în celelalete domenii sau în cazul celorlalte companii. De exemplu, şi la Oltenia am aprobat săptămâna aceasta fonduri pentru cei disponibilizaţi”, a spus Andrei Gerea.

Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., aflat în portofoliul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, este unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din România, care, cu o capacitate instalată de 1.225MW, asigură o cotă de circa 6-7% din totalul producției naționale de energie electrică.

Este cel mai mare producător de energie electrică din nord-vestul României.

Societatea are în prezent aproximativ 6.500 de angajați. Societatea a fost înființată ca o societate integrată energie-minerit, al cărei principal obiectiv îl reprezintă producerea eficientă de energie electrică și termică pe bază de huilă din Valea Jiului.

În afară de producția de energie electrică, Sucursalele Electrocentrale Deva și Electrocentrale Paroșeni sunt unici producători care livrează energie termică în sistem centralizat în localitățile Deva, Petroșani, Vulcan, Lupeni. Totodată, Sucursala Electrocentrale Deva este și operator al serviciului public de alimentare cu energie termică pentru municipiul Deva, în timp ce Sucursala Electrocentrale Paroșeni operează serviciul public de apă caldă și căldură pentru localitățile Petroșani, Vulcan, Lupeni.

Carmen Cosman – Preda