Contractul pentru importul de cărbune a fost finalizat

         Complexul Energetic Hunedoara nu mai cumpără huilă din import, cel puţin pentru moment. Contractul încheiat anul trectu de fosat conducere a fost finalizat.

jujanDirectorul general al CEH, Constantin Jujan, spune că entitatea energetică a finalizat importurile de huilă şi nu mai este în derulare nicio altă licitaţie în acest sens. “Contractul s-a finalizat la termen, în data de 15 mai. Nu mai avem în derulare niicun contract pentru cărbune de import”, a declarat Constantin Jujan.

Ultimul contract pentru importul de cărbune energetic s-a semnat la finele lunii noiembrie a anul trecut, pentru aproximativ 200 de mii de tone de huilă, valoarea de adjudecare fiind de aproape 3,4 milioane de dolari.

De-a lungul timpului, în huila adusă de peste graniţă s-au investit milioane de euro. De exemplu, numai în 2012, când importurile au stârnit un imens scandal, CEH a plătit peste 32 de milioane de euro pentru cărbunele adus de peste graniţă.

Oficialii companiei energetice au motivat, în repretate rânduri, că Astfel, huila de import nu numai că are o putere calorică mai mare, dar este şi mai ieftină decât cea din Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’1053′]



(Următoarea știre) »