Se caută administrator pentru Termocentrala Paroşeni. Primăriile nu ar putea să o preia

       Dacă într-adevăr se va concretize intenţia de a scoate Termocentrala Paroşeni din Complexul Energetic Hunedoara, acesteia trebuie să i se găsească un alt administrator. Soluţia de a fi dată administraţiilor publice locale nu este viabilă.

paroseniPrimarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a explicat că acest lucru este imoosibil din cauza costurilor mult prea mari. “E o propunere ca Termocentrala Paroșeni să iasă din CEH, nu știu dacă va ieși. Părerea mea e că este o greșeală, dar nu depinde de noi, de administrațiile publice. Am înțeles că ar fi fost o solicitare ca termocentrala să iasă din acest complex din partea sindicatelor de acolo. Soluția cu preluarea termocentralei de către autoritățile publice locale nu mi se pare viabilă. Autoritățile locale din Valea Jiului nu au puterea și dimensiunea necesară pentru a prelua o astfel de activitate. CEH-ul avea cheltuieli materiale de vreo 12 miliarde pe zi minim, ceea ce înseamnă 20 de zile de buget la municipiul Petroșani. Vă dați seama că nu se poate așa ceva pentru că localitățile din Valea Jiului nu au puterea economică de a susține așa ceva mai ales în situația economică de astăzi„”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Săptămâna trecută, după întâlnirea ministrului Energiei Andrei Gerea cu oficialii Complexului Energetic Hunedoara şi liderii de sindicat s-a convenit adoptarea unui protocol, care conţinea şi acest aspect, privind desprinderea Termocentralei Paroşeni de CEH. Proiectul nu s-a concretizat încă, dar în cazul în care va fi pus în practică trebuie găsit un administrator real pentru Termocentrala Paroşeni.

[slideshow_deploy id=’13842′]