Deputatul Bogdan Ţâmpău crede că atitudinea lui Ponta e un mare rău făcut României

bogdan-tampau„Apelul la unitate al lui Victor Ponta nu este în jurul unui principiu, al unui ideal, ci al unei persoane: “Uniți-vă în jurul meu, susțineți-mă, protejați-mă!” Acesta nu este un strigăt de luptă, ci unul de disperare”, este de părere deputatul liberal Bogdan Radu Ţîmpău, co-preşedinte al PNL Hunedoara.

Acesta apreciază că în ultimele zile a devenit, mai evidentă ca niciodată, diferența între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal în ceea ce privește raportarea la justiție. „Dacă la nivel declarativ, atât Victor Ponta, cât și alți lideri marcanți ai PSD clamează independența justiției și nevoia ca deciziile sale să fie respectate și puse în aplicare, în practică asistăm la un adevărat desant împotriva celei de-a treia puteri în stat”, declară Bogdan Ţîmpău.

Deputatul liberal explică faptul că diferența de abordare este uriașă, iar dublul limbaj al PSD-ului din ultima vreme nu face altceva decât să o adâncească. Criteriile de integritate introduse prin modificările aduse la statutul partidului, recent aprobate de către PNL, sunt dovada vie a faptului că pentru liberali este importantă stabilirea unor criterii transparente de desemnare a membrilor care ocupă funcții de conducere atât în partid, cât și în Guvern. În baza articolului 26 din acest statut, un membru PNL nu poate ocupa nicio funcție dobândită prin susținerea partidului dacă face obiectul unei cercetări penale, pentru că partidul îi retrage de îndată sprijinul politic. „Niciun membru PNL nu ar fi pus România în situația în care ne găsim astăzi prin refuzul lui Victor Ponta de a-și da demisia. Disperarea premierului este mare: se ține cu dinții de scaunul de la Palatul Victoria cu toate consecințele negative pe care le antrenează pe plan extern, la nivel de imagine și de credibilitate, acest gest”, arată liderul PNL Hunedoara.

Acesta este de părere că, dat fiind situaţia în care se află premierul României, soluția nu poate fi decât una şi anume Victor Ponta trebuie să plece din fruntea acestui Guvern, iar în Parlament majoritatea parlamentară va trebui să dea un vot pentru aprobarea începerii urmăririi penale.