OFERTE EDUCAȚIONALE PENTRU VIITORII STUDENȚI DIN ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA

Calificativul “grad ridicat de încredere” obținut de Universitatea din Petroșani după ce o comisie a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a analizat dacă instituția corespunde noilor standarde,va avea legătură și cu finanțarea primită de către instituție. Astfel, dacă numărul studenților va crește și finanțarea va fi influențată in mod pozitiv, având în vedere că finanțarea universitatilor de la bugetul de stat se face pentru fiecare student.

rascolean.ilie “Finanțarea are doua componente, circa 70% în funcție de numărul de student alocație unică pentru toate universitățile și a doua componenta, de circa 30%, în funcție de anumiți indicatori de calitate. Faptul că noi am obținut acest calificativ, sigur se reflecta și în acei indicatori de calitate și respectiv asupra finanțării.” a declarat Ilie Răscolean, președintele Senatului Universității din Petroșani.

Acesta a mai adăugat că de la an la an numărul studenților scade drastic.

“În ultimii 5 ani, numărul de studenti a scăzut cu circa 50% pe întreg sistemul de învățământ din România. Cam cu atât am scăzut și noi.”a mai declarat Ilie Răscolean.

Chiar și așa, universitatea are multe de oferit studenților, atât din punct de vedere al calității învățământului, cât și al căminelor și al spațiilor de recreere.

”Pentru concursul de admitere în anul acesta avem 625 de locuri finanțate de la buget. În ceea ce privește locurile cu taxa, putem ajunge la triplul numărului de studenți care se află pe locurile bugetate.”a declarat Aron Poantă, rector la Universitatea din Petroșani.

Oferta este de nerefuzat și pentru tinerii din Republica Moldova, iar în ultimii ani tot mai mulți viitori studenți de peste Prut, aleg Universitatea din Petroșani pentru a studia în vederea formării unei cariere.

dura.codruta“Mai avem 100 de locuri pentru tinerii din Republica Moldova. De regulă, sunt mulți care optează pentru Universitatea din Petroșani, au rezultate bune la învățătură, sunt foarte activi în comunitatea universitară, deci ei prezintă un segment important de aproape 10% din studenții pe care îi avem la licență.” a declarat Codruța Dura, prorector la Universitatea din Petroșani.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării Științifice a demarat un proiect POSDRU, prin care se dorește monitorizarea inserției absolvenților pe piața muncii.  În proiect este cuprinsă și instituția de învățământ superior din Petroșani, care face parte din grupul țintă și pentru care s-au procurat resurse în vederea constituirii unui sistem informatic. Și asta pentru a urmări numărul studenților care se angajează la nivelul calificării universitare absolvite.

 

 

[slideshow_deploy id=’13842′]