A vrut să mituiască un inspector de muncă pentru a scăpa de amendă

        A vrut să scape de amenda aplicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă şi a promis inspectorului de muncă ce încheia actul de control o „recompensă”. Numai că, inspectorul în cauză a anunţat organele legii, care i-au organizat administratorului un flagrant.

downloadReprezentanţii ITM Hunedoara au defsăşurat, în perioada 03.06-05.06.2015, o serie de acţiuni de control pe raza oraşului Haţeg. În timpul unui control au fost găsite mai multe persoane ce prestau actitivăţi de pavaj pe strada Bisericii. S-a trecut la identificarea celor patru persoane găsite la muncă, toate patru persoanele declarând că nu au semnat niciun contract de muncă. Administratorul societăţii a fost invitat la sediul ITM Hunedoara în vederea finalizării controlului. Iar de aici a pornit totul. „În urma analizelor efectuate de inspectorii de muncă a reieşit faptul că din cele patru persoane găsite la muncă şi care au declarat că nu au semnat un contract de muncă, pentru trei dintre acestea a fost transmis şi înregistrat în aplicaţia Revisal cotractele de muncă. Pentru faptul că nu a transmis spre înregistrare contractul de muncă pentru cel de+al patrulea salariat, reprezentantul împuternicit al angajatorul a fost informat că va primi o sancţiune contravenţională în sumă de 10.000 lei. Reprezentantul firmei angajatoare a insinuat că îl va „recompensa” pe inspectorul de muncă ce încheia actul de control şi actul de sancţionare cu suma de 300 euro dacă va trece cu vederea contravenţia săvărşită”, a declarat Adrian Bozdog, inspector şef al ITM Hunedoara.

Numai că inspectorul de muncă a anunţat organele de urmărire penală despre tentativa de mituire, iar procurorii de pe lângă Tribunalul Hunedoara au organizat flagrantul prinzându-l pe reprezentantul firmei când oferea suma de 1200 lei drept mită.

„  În continuare cazul este preluat de către procurori care au demarat urmărirea penală a reprezentantului firmei respective. Pe această cale dorim să arătăm că angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara îşi arată ataşamentul faţă de respectarea legislaţiei şi că respectul de sine si deontologia profesională sunt mai presus decât banii sau mijloacele materiale. Indiferent de nivelul salariului unui funcţionar public acest lucru nu înseamnă că cineva poate călca în picioare onoarea şi respectul lucrătorilor din cadrul ITM Hunedoara”, mai spune Bozdog.

[slideshow_deploy id=’13837′]