Minune! DN 7A Petroşani – Voineasa intră în reparaţii în cinci puncte

Pe DN 7A Petroşani – Voineasa se va lucra în cinci puncte, iar drumul va fin u numai reparat, ci şi reabilitat, a declarat prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, care a fost în zonă să verifice cum stau lucrurile.

download (19)După ce ani de zile a fost lăsat de izbelişte, în ciuda numeroaselor promisiuni, DN 7A intră în reparaţii. Se va lucra de la limita de judeţ înspre Petroşani în cel puţin cinci puncte. “Proiectul durează 24 de luni şi prevede atât lucrări de reparaţii, cât şi modernizarea drumului naţional”, a declarat Prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu. Acesta a precizat că, iniţial, se vor face reparaţiile necesare şi speră că într-un timp cât mai scurt să fie finalizată porţiunea cuprinsă între limita de judeţ şi mănăstire.

De precizat că, de ani de zile, aici s-au făcut doar lucrări de peticire, mai ales pe partea care aparține de județul Hunedoara şi asta în ciudă promisiunilor. DN 7A a fost minge de ping – pong între Regională de Drumuri și Poduri Craiova și cea din Timișoara. La începutul verii lui 2011, drumul a trecut de la download (20)Regionala de Drumuri și Poduri Craiova, la Regionala Timișoara. În toamna aceluiaşi an a  ajuns înapoi la cei de la Craiova, tocmai pentru a putea fi implementat un proiect complex, după cum au explicat oficialii. Concret, până aproape de graniță cu Hunedoara, pe partea judeţului Vâlcea, drumul a fost reabilitat și asfaltat de societatea Romstrade, care a câștigat licitația. Din acest motiv, și porțiunea din județul Hunedoara a trecut de la Regionala de Drumuri și Poduri Timișoara în administrarea celor din Dolj, care vroiau să continue lucrarea, tot cu cei de la Romstrade. Proiectul nu a mai fost, însă, finanțat, așa că, de la Regionala de Drumuri și Poduri Craiova, drumul a fost dat înapoi la Regionala Timișoara, pentru că acum în cele din urmă să ajungă din nou la cei de la Craiova, dar tot nereparat a rămas, dacă nu punem al socoteală micile plombări care au fost efectuate. În schimb, anul trecut în luna iulie problemele s-au agravat, după ce drumul naţional a fost rupt, pe două porţiuni, de apele învolburate ale Jieţului, în urma unor precipitaţii abundente.

DN7A Petroșani-Voineasa traversează pe o porțiune Cheile Jietului, o zonă de un pitoresc aparte, și face legătură cu Transalpina, cea mai înalta șosea din România.

[slideshow_deploy id=’13836′]