“FII CIVILIZAT, COLECTEAZĂ DIFERENȚIAT!”

Cluburile  IMPACT INFOPET și IMPACT New Life au organizat  “o cafenea publică” la Sala Galbenă a Primăriei municipiului Petroșani, pe tema colectării separate a deșeurilor casnice și menajere. Sub deviza “Fii civilizat, colectează diferențiat!”, se dorește educarea și obișnuirea locuitorilor de a sorta deșeurile menajere, pentru a schimba modul de abordare a ecologiei mediului înconjurator.

impact-660x330

“ Noi ne adresam cetateanului de rand, adica fiecare de acasa sa isi selecteze gunoiul” ,a declarat membrul IMPACT INFOPET, Anca Puscasu.

Astfel, membrii clubului doresc să schimbe mentalitatea celorlalți despre Valea Jiului și să arate lumii că avem orașe civilizate și curate în conformitate cu normele europene. Totuși locuitării acestei zone nu au acea educație pentru a colecta selective, sau argumentează prin faptul că este prea scump să cumpere saci de 3 feluri pentru a sorta deșeurile.

 “Probabil ca nu sunt foarte bine informati, nu stiu ce inseamna sa recicleze diferentiat, nu exista o educatie in spirit ecologic. Ceea ce facem noi la scoala cu cativa copilasi este foarte putin. Noi nu stim daca in momentul in care ajung acasa le spun si parintilor de ce este bine sa facem acest lucru. Noi am invitat numai adulti, pentru ca la ei trebuie sa ajungem, pentru ca ei sunt cei care pot sa  constientizeze anumite riscuri si efecte pozitive ale reciclarii diferentiate”,  a adaugat membrul IMPACT INFOPET, Anca Puscasu.

Tinerii care fac parte din aceste cluburi au făcut și acțiuni stradale de informare a oamenilor cu privire la acest lucru. Ba chiar mai mult, aceștia au elaborat și împărțit chestionare, care pot fi completate și online.

 “La o prima analiza noi inclinam sa credem ca lumea doreste sa recicleze diferentiat, dar de multe ori ni se punea problema costurilor pe care le-ar presupune achizionarea sacilor galbeni, verzi si albastri.”

Scopul acestor actiuni este producerea unei schimbări pozitive la nivelul comunității. Asta prin amenajarea unor spații de colectare selectivă, prin educarea copiilor, dar mai ales a persoanelor adulte, de unde se așteaptă rezultate favorabile privind curățarea spațiilor verzi și oferirea unui exemplu pozitiv întregii lumi.

foto:gazetadedimineata

[slideshow_deploy id=’13836′]