Greva Japoneză de la SE Paroşeni continuă

separoseniSalariaţii termocentralei de la Paroşeni vor lucra toată săptămâna cu banderole albe legate de mână. Ei se vor afla astfel în grevă japoneză, generată de lipsa de reacţie a autorităţilor faţă de problemele grave cu care se confruntă şi sectorul energetic din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit liderului sindical de la SE Paroşeni, Mihai Lorincz „dacă Guvernul nu va aloca de urgenţă ajutorul de stat care să permită finalizarea staţiei de desulfurare, Complexul Energetic Hunedoara riscă să fie amendat cu 123 de milioane de euro de către autoritătile europene pentru că funcţionează fără a respecta normele de mediu.”

În prezent, situaţia de la Termocentrala Paroşeni este cu mult mai gravă, după ce termocentrala a trecut printr-o criză de aprovizionare cu materiale şi chiar – fapt nemaiîntâlnit până acum – printr-o criză de aprovizionare cu cărbune, fiind nevoită să-şi întrerupă, pentru câteva zile, activitatea. Mai mult, sindicaliştii de la Paroşeni sunt nemulţumiţi că nu mai beneficiază de tichetele de masă şi de alimentaţia de protecţie acprdate conform Contractului Colectiv de Muncă.

Ei au cerut medierea acestui conflict de muncă de către Comisia pentru Dialog Social din cadrul Prefecturii judeţului Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’13842′]