O vor după gratii! Sentinţă atacată în cazul mamei inconştientă din Uricani care şi-a omorât copiii!

 

          Alina Ardeleanu, femeia inconştientă din Uricani care şi-a încuiat copiii în casă, cu o lumânare aprinsă, şi apoi a plecat să-şi cumpere băutură, ar putea să nu scape atât de uşor de arestul preventiv, asta deşi prima instanţă a sabilit că poate fi cercetată în stare de libertate.

alina-ardelean1Sentinţa pronunţată la finele săptămânii trecute de Tribunalul Huendoara, prin care Alina Ardeleanu a fost pusă în libertate, a fost deja atacată, iar contestaţia se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia. Femeia este cercetată acum pentru omor calificat, după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care anchetează cazul, au decis schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat săvârşit asupra unor membri de familie.  Anchetatorii au stabilit că femeia a prevăzut posibilitatea că lumânarea, lăsată aprinsă când a plecat de acasă, ar putea să se răstoarne şi să aprindă locuinţa, dar cu toate acestea a plecat linişitită. În plus, când a văzut incendiul, nu a făcut nimic să-şi salveze cei trei prunci. „Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în seara de 7 iunie 2015, în jurul orelor 21,30 – 22,00, inculpata a aşezat o lumânare aprinsă pe un plan neregulat din material textil uşor inflamabil, într-un echilibru precar, respectiv pe spătarul unui colţar situat lângă patul în care dormeau cei trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între 1 an şi 10 ani, prevăzând posibilitatea răsturnării acesteia şi a aprinderii materialului textil al colţarului pe care era aşezată lumânarea şi implicit al declanşării unui incendiu la ieşirea din camera respectivă, care elimina posibilitatea copiilor de a părăsi încăperea incendiată în care dormeau, acceptând posibilitatea suprimării vieţii acestora urmare a incendiului declanşat, după care a părăsit locuinţa. De asemenea, din probele administrate rezultă că inculpata a pătruns în apartamentul incendiat, constatând amploarea acestuia dar nu a sesizat vreo persoană pentru stingerea incendiului şi salvarea copiilor. În cauză a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunere de luare a măsurii arestării preventive”, a precizat procurorul Mirela Elena Negruţiu. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

La începutul săptămânii trecute, trei copilaşi din Uricani a căror mamă inconştientă i-a lăsat singuri în casă şi a plecat în miez de noapte după băutură, au ars în casa cuprinsă de flăcări.  Cel mai mic dintre copilaşi abia împlinise un an, iar ceilalţi doi aveau opt, respectiv 10 ani. Incendiu a fost observat în jurul orei 2 noaptea şi a fost atît de puternic încât a cuprins şi acoperişul blocului cu 4 etaje în care copiii locuiau cu mama lor. Importante forţe de intervenţie au fost masate la faţa locului,, dar din păcate pentru cei trei copii nu s-a mai putut face nimic.