Edilii comunei Băniţa au întors tricolorul cu susu-n jos

arborare drapel incorectCelebrarea Zilei Tricolorului, drapelul naţional al României, ne pune în situaţia de a observa nu doar respectul pe care, în general autorităţile publice locale, îl acordă acestui simbol naţional, ci şi situaţiile în care unii edili înţeleg să-şi prezinte „onorul” la drapel.

Bunăoară, la intrarea în comuna Băniţa dinspre Deva, un imens obelisc care anunţă intrarea în comună are montat pe el un uriaş tricolor. Numai că, din neştiinţă sau lipsă de respect faţă de simbolul tricolorului, cei care au realizat „montajul” au pus culorile tricolorului anapoda. Sau, mai exact, cu sus-n jos, după cum se vede şi din fotografia de mai sus.

arborare drapel corectPentru edilii comunei Băniţa, dar şi pentru alţi neştiutori, facem precizarea că, potrivit legii, drapelul României are formă dreptunghiulară cu lăţimea egală cu 2/3 din lungimea acestuia iar lăţimea fiecărei fâşii de culoare de 1/3 din lungime. Dispunerea culorilor drapelului naţional se face începând de la hampă (lance), în următoarea ordine: albastru-cobalt, galben- crom şi roşu-vermion. Ordinea culorilor se citeşte de la stânga la dreapta.

În cazul, în care, culorile sunt aranjate în succesiune verticală, albastrul se poziţionează sus, urmat, evident, de galben şi roşu.

[slideshow_deploy id=’13842′]



(Următoarea știre) »