Evlavioşi la mormântul lui Arsenie Boca, nesimţiţi în preajma mănăstirii: tone de gunoaie sufocă împrejurimile aşezării

    Haosul s-a instaurat în împrejurimile Mănăstirii Prislop, unde se află locul de veci al părintelui Arsenie Boca. Zecile de mii de pelerini care ajung săptămânal la mănăstire lasă în urmă, în apropierea acesteia, o mizerie de nedescris. Pădurile şi dealurile care înconjoară aşezarea sunt sufocate de gunoaie, iar zecile de tarabe, cele mai multe fără autorizaţii, completează peisajul dezolant.

646x404 (1)
In ultimii ani, împrejurimile Mănăstirii Prislop din Ţara Haţegului şi-au schimbat înfăţişarea. Zona de la ieşirea din satul Silvaşul de Sus şi până la poarta mănăstirii, a devenit una dintre cele mai aglomerate din judeţul Hunedoara.

646x404 (3)

 

Pe marginea celor trei kilometri ai drumului îngust şi plin de gropi au apărut zeci de tarabe, majoritatea înfiinţate ilegal, potrivit reprezentanţilor Primăriei Haţeg. În jurul talciocului se strânge o cantitate impresionantă de gunoaie – „amintirea” trecerii multora dintre zecile de mii de turişti şi pelerini care ajung săptămânal la mănăstire. Un peisaj asemănător oferă şi pădurea în zona parcărilor de la intrarea în mănăstire, iar în parcări, deşi au fost aduse tomberoane, mulţi dintre turişti preferă să arunce resturile şi ambalajele pe jos.

646x404 (6)

 

Aceeaşi pădure a devenit locul în care mulţi dintre pelerini îşi fac nevoile fiziologice. Mai departe de mănăstire, dealurile pe care sunt parcate mii de maşini în fiecare sfârşit de săptămână sunt şi ele la fel de „colorate” de mizerie.

646x404 (8)

 

 

 

Sursa:https://adevarul.ro/locale/hunedoara/evlaviosi-mormantul-arsenie-boca-nesimtiti-preajma-manastirii-tone-gunoaie-sufoca-imprejurimile-asezarii-1_558fc0376471c92e06a843ff/index.html

Sursa foto:Daniel Guţă/https://adevarul.ro/

[slideshow_deploy id=’16047′]