Minerii de la Paroşeni, evacuaţi din subteran !

mina-uricani Minerii de la EM Paroşeni au fost scoşi de urgenţă din subteran, după ce aerajul a fost oprit în urma unui incident produs la suprafaţă.

Activitatea extractivă a fost efectiv paralizată, iar de vină este un buldozerist, care a rupt din neatenţie, cu utilajul, cablurile de alimentare cu energie electrică ce actionau ventilatoarele. În lipsa sistemului de aeraj funcţional, ortacii au fost scoşi urgent la suprafaţă, iar la mina Paroşeni au mai lucrat doar echipele care încercat să remedieze defecţiunea. “Şoferul a rupt toate manşoanele şi a intrerupt astfel alimentarea cu energie electrica. Am luat decizia de a evacua intreg personalul din subteran si nici schimbul II, nici III nu a coborât.. Nimeni nu va intra pâna ce nu sunt trecute toate etapele de repornire în siguranţă”, a precizat Aurel Anghel, directorul general al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, de care aparţine mina Paroşeni.

Aflată în program de închidere şi ecologizatre, la Mina Paroseni se efectuează în aceste zile lucrări de demolare a construcţiilor de la suprafaţă.

[slideshow_deploy id=’13842′]