Niciun salvamar pentru Bazinul Didactic de Înot de la Petroşani

    Municipalitatea din Petroşani nu a avut nici de această dată sorţi de izbândă în încercarea de a găsi un salvamar atestat pentru Bazinul Didactic de Înot.

646x404

 

 

 

Postul trebuie neapărat ocupat, dar până acum încercările de a găsi personal calificat nu au avut sorţi de izbândă. La concursul pe post organizat de Primăria Petroşani s-au înscris două persoane, dar, la fel ca şi ultima dată, niciuna nu avea atestat de salvamar, aşa că ambii candidaţi au fost respinşi. Potrivit anuţului de angajare, cei care doresc să devină salvamari la bazinul de înot trebuie să aibă, conform legii, atestat de salvamar, iar abia apoi pot intra în concurs  propriu – zis organizat pe post.

De precizat că la primul concurs organizat de Primăria Municipiului Petroşani pentru postul de salvamar nu s-a prezentat nimeni. A doua oară, în luna aprilie, au fost doi candidaţi, dar ambii au fost respinşi din cauză că niciunul nu a îndeplinit condiţiile impuse de angajator, conform legislaţiei în vigoare. La vremea respectivă, unul dintre candidaţi nu îndeplinea condiţiile de studii, cel de-al doilea de calificare. Acum, niciunul nu a avut calificarea necesară. Postul de salvamar este necesar pentru bazinul şcolar care funcţionează în municipiul Petroşani, iar oficialii primăriei au scos postul la concurs încă din luna ianuarie, dar fără succes până acum. Pe de altă parte, unele informaţii arată că în Petroşani ar exista persoane calfiicate, însă salariul oferit nu este deloc motivant, comparativ cu programul de lucru.

De precizat că, de anul viitor, se doreşte ca elevii claselor a III-a şi a IV-a din municipiul Petroşani  să aibă parte de lecţii de înot gratuite la bazinul didactic din localitate.

 

 

[slideshow_deploy id=’16047′]