Au din nou acoperiş deasupra capului

       Aproape 200.000 de lei a alocat Primăria Oraşului Uricani pentru repararea acoperişului la blocul distrus de incendiul în care au pierit cei trei copii ai Alinei Ardeleanu, femeia care i- încuiat în casă şi a plecat să-şi cumpere băutură.

incendiu_uricani

Locatarii din blocul afectat grav de incendiul mistuitor de la începutul lunii iunie, când dintr-o neglijenţă criminală trei copii au pierit în apartamentul ororilor, au din nou acoperiş deasupra capului. Atunci, zeci de apartamente au fost afectate, iar locatarii lor au fost evacuaţi. Nu doar fumul şi flăcările au afectat locuinţele oamenilor, ci şi hidroizolația din smoală a blocului, care s-a topit şi a  curs în case. Primăria Uricani a alocat 180.000 de lei pentru refacerea acoperişului acelui imobil, astfel încât oamenii să se poată întoarce acasă. “Prin hotărâre de consiliu local au fost acordate ajutoare de urgenţă în valoare totală de 1,8 miliarde de lei vechi pentru refacerea acoperişului, care este deja gata. Urmează ca şi Guvernul să acorde ajutoare de urgenţă pentru partea de interior”, a declarat primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu. Acesta spune că anchetele sociale au fost deja finalizate şi s-a mers în paralel cu cele efectuate sub îndrumarea Prefecturii Hunedoara.

Reamintim că, la începutul lunii iunie, un incendiu mistuitor a cuprins un imobil din Uricani. Focul a pornit de la apartamentul în care trei copilaşi  au fost lăsaţi singuri în casă de mama lor, care a plecat în miez de noapte să-şi cumpere băutură. Pentru că locuinţa nu era racordată la energie electrică femeia a lăsat o lumânare aprinsă, iar asta le-a adus sfârşitul celor trei minori. Incendiu a fost observat în jurul orei 2 noaptea şi a fost atât de puternic încât a cuprins şi acoperişul blocului cu 4 etaje în care copiii locuiau cu mama lor, Alina Ardelean. Zeci de apartamente au fost afectate, iar locatarii lor aşteaptă cum sprijin ca să-şi repare locuinţele.

[slideshow_deploy id=’13842′]