Surpriza de la BAC. Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”

liceu leonidaConsiderat drept un liceu doar pentru cei „fără pretenţii”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” s-a dovedit a fi anul acesta surpriza cea mai frumoasă a examenului de Bacalaureat în Valea Jiului.

Potrivit statisticilor, promovabilitatea la Bacalaureat a absolvenţilor acestei unităţi de învăţământ liceal din Valea Jiului a fost de 22,2%. Performanţa este una absolut notabilă, dacă avem în vedere faptul că acest Colegiu nu beneficiază de clase cu profil uman sau real (unde elevii sunt foarte silitori), iar în general elevii care au optat pentru a urma cursurile acestui colegiu nu au excelat la examenele naţionale de admitere.

Mai mult, unul dintre absolvenţii Colegiului „Dimitrie Leonida” din acest an a reuşit performanţa de a obţine la Bac, la proba de matematică, nora 9,90 (una dintre cele mai bune din judeţul Hunedoara) ceea ce i-a asigurat o medie generală de 9,33 la Bacalaureat. Cu acest rezultat, Kormoş Vlad Mihai nu doar că poate opta pentru o facultate foarte bună, dar el va fi şi recompensat financiar de asociaţia înfiinţată de familia Lupu-Dima.

„În primul rând, vreau să-l felicit pe Vlad Kormoş pentru rezultatul de la Bacalaureat, dar şi pe toţi absolvenţii Colegiului nostru care au trecut cu brio testul de maturitate. Rezultatele bune pe care le înregistrăm noi, ca şi instituţie, sunt o răsplată binemeritată pentru eforturile comune ale elevilor noştri şi ale corpului profesoral, cu atât mai mult cu cât este ştiut faptul că, în general, liceul nostru a fost marginalizat ani de-a rândul datorită profilelor tehnice pe care le propune, mai puţin agreate de tinerii de astăzi care, în general, îşi doresc să fie avocaţi, economişti, IT-işti etc. Demonstrăm şi în acest fel că astfel de prejudecăţi sunt hazardate şi că la Colegiul Leonida din Petroşani se face carte la cote ridicate de calitate şi performanţă”, declară prof. Camelia Paraschiv, director adjunct al Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroşani.

[slideshow_deploy id=’13835′]