Directorul general al CEH crede că îngrijorările primarului Tiberiu Iacob Ridzi privind situaţia termoficării sunt îndreptăţite

termocentrala-paroseniÎngrijorările primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, cu privire la posibile probleme care pot apărea în furnizarea agentului termic pentru consumatorii casnici şi industriali din Valea Jiului, racordaţi la sistemul centralizat de termoficare de la termocentrala Paroşeni sunt pe deplin justificate, apreciază directorul general al CEH Constantin Jujan.

jujanAcesta crede însă că problemele care pot apărea în furnizarea agentului termic nu sunt legate de stocurile de cărbune, ci mai ales de starea în care se află reţelele de transport şi distribuţie a energiei termice. „Există probleme legate de înfiinţarea unui sistem de tremfoficare eficient la nivelul Văii Jiului şi, mai ales, legate de reţelele de transport şi distribuţie a energiei termice care pot genera probleme privind asigurarea agentului termic în iarna acestui an. Din păcate, investiţiile absolut necesare în această direcţie nu au, în prezent, o sursă de finanţare identificată. Noi am abordat această chestiune în ADI şi sper să găsim, împreună cu domnii primari, soluţii pentru a face măcar acele investiţii minime necesare prin care să evităm problemele de funcţionare a sistemului de alimentare cu energie termică a Văii Jiului. În ceea ce priveşte riscul să nu avem posibilitatea de a furniza energie termică, eu cred că acesta este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla, pentru că el presupune oprirea activităţii termocentralei Paroşeni, ceea ce cred că nu se va întâmpla”, a declarat astăzi Constantin Jujan, directorul general al CEH.

Vă reamintim că primarul municipiului Petroşani Tiberiu Iacob Ridzi a înaintat ieri o scrisoare deschisă ministrului Energiei, Andrei Gerea, prin care îi solicită acestuia măsuri urgente prin care CEH să poată garanta furnizarea agentului termic pentru cei peste 10.000 de abonaţi din Petroşani racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

[slideshow_deploy id=’17217′]