Vizitatorii Retezatului- întâmpinaţi cu un miracol

    Încă de cum pui piciorul în Parcul Naţional Retezat, la poarta de intrare de la Cârnic, eşti întâmpinat de un prim miracol al muntelui. Cascada Loloaia, ascunsă bine printre „cotloanele” muntelui îţi arată doar o părticică din aventura care te aşteaptă în cel mai sălbatic munte al României.

maxresdefault

 

Zeci de mii de turişti care aleg să ajungă în Retezat prin Nucşoara-Cârnic cu popas la Cabana Pietrele vizitează o cascadă care şi-a croit loc prin stâncă şi impresionează prin frumuseţe.

Cascada-Lolaia-7

Chiar dacă nu este impresionat de înaltă, Cascada Loloaia are o frumuseţe aparte, iar brazii semeţi ieşiţi  ca din stâncă şi care se oglindesc în căldarea ei, fac spectacolul să fie plin de culoare. Lolaia este la mică distanţă de bariera de la Cârnic care permite accesul în Parcul Naţional Retezat însă este foarte uşor pentru un turist să o rateze în drumul său spre zona Pietrele.

Cascada_Lolaia_Artindex_001

Situată la altitudinea de 1050 metri în partea de nord a parcului, este accesibilă pentru vizitare tot timpul anului. În urmă cu câţiva ani, mai mulţi voluntari ai APNR şi Agent Green, jandarmi montani dar şi alţi temerari au amenajat o potecă cu trepte şi balustrade astfel ca turiştii să nu se mai accidenteze. Totodată au fost montate indicatoare şi panouri informative în limbile română şi engleză, iar obiectivul nu mai poate fi ratat de turişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’17330′]