Decizie istorică: Salariul „generalului” de la CEH,mai mic cu 30%!

                         E criză în Complexul Energetic Hunedoara, iar asta se răsfrânge pentru prima datăşi în salariile echipei de conducere, care vor fi diminuate din luna august. Directorul general va câştiga mai puţin cu 30 de procente.

jujan

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Ministrul Energiei, Andrei Gerea, care a anunţat că echipa de conducere a CEH „şi-a asumat răspunderea să-şi reducă salariile cu 10 la sută pentru executiv şi 30% pentru directorul general, odată cu negocierile Contractului Colectiv de Muncă din luna iulie, măsuri care se vor aplica începând cu luna august a.c.”,a precizat Andrei Gerea.

Câştigurile grase ale celor din fruntea Complexului Energetic Huendoara au stârnit, nu o dată, vii dezbateri, asta în condiţiile în care entitatea energetică traversează o perioadă extrem degera din punct de vedere financiar. De exemplu, conform datelor prezentate de ministrul Gerea, actualul director general al CEH, Constantin Jujan, a fost remunerat în luna martie, în conformitate cu prevederile contractului de mandat cu un brut de 24.300 de lei, suma reprezentând „venit aferent funcţiei de bază”. „Potrivit prevederilor Actului Constitutiv al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara, pe durata îndeplinirii mandatului, directorul general încheie cu societatea un contract de mandat, fiind remunerat pentru această calitate cu o indemnizaţie fixă lunară şi alte drepturi stabilite de Consiliul de Administraţie (…) funcţie de cîştigul salarial mediu brut lunar din ultimele 12 luni din ramura energetică, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii”, a explicat ministrul Energiei.

Nici predecesorii lui Constantin Jujan nu au avut motive să se plângă de salariile încasate, asta pentru că în conturile lor criza nu s-a simţit atât detare ca pentru angajaţii „de rând”, raportat la veniturile realizate.

[slideshow_deploy id=’13836′]