Cutremurător. Îi cere lui Coltescu să ridice sechestrul de pe conturile CEH ca să îi poată trimite pachet copilului!

      Un angajat al Termocentralei Mintia i-a scris fostului lider al PSD Vulcan, Marin Coltescu, o scrisoare deschisă, cerându-i să ridice sechestrul asigurător de pe conturile Complexului Energetic Hunedoara, aşa încât să poată să primească tichetele de masă. Bonurile ajung lună de lună la copilul lui, student la Timişoara, însă acum CEH nu mai poate  plăti aceste tichete pentru că are conturile blocate. Marcel Banu, cel care a scris această scrisoare deschisă, nu este singurul care se confruntă cu o astfel de situaţie, iar luni energeticienii au protestat din nou în faţa subunităţii.

Iată şi scrisoarea deschisă desprecare facem vorbire.

Stimate domnule Marin Coltescu,

banu1Numele meu este Marcel Banu, lucrez de 32 de ani în cadrul Societăţii Electrocentrale Mintia – Deva parte componentă a Complexului Energetic Hunedoara, complex ce am înţeles că vă este dator cu o anumită sumă de bani fapt pentru care aţi obţinut un sechestru pe conturile complexului, sechestru ce, practic, elimină posibilitatea acordării anumitor beneficii salariaţilor, cu precădere a tichetelor de masă cît şi a tichetelor cadou. Doresc să vă informez pe această cale că am un copil student la Timişoara ce are de dat anumite examene, acum, înaintea vacanţei de vară. Masa lui zilnică la Timişoara şi-o asigură din tichetele de masă ce i le trimit lunar, dar cum dvs. aţi sechestrat conturile Complexului Energetic Hunedoara practic mi-aţi condamnat la foame copilul aflat la Timişoara. Nu am un salariu strălucit de mare ca al directorilor sau şefilor de departamente ale complexului ca să-mi pot permite să trimit copilului bani în plus pentru masa zilnică mai ales că mai are de plătit şi cazarea la căminul unde stă. Vă rog domnule Marin Coltescu să anulaţi acel sechestru pe conturile Complexului Energetic Hunedoara pentru a se putea distribui tichetele de masă care fac obiectul unui protest la poarta termocentralei Mintia – Deva. În mod sigur mai sunt şi alţi colegi ai mei în situaţie similară. Nu doresc ca din lipsa acestor tichete să chem copilul acasă să nu rabde foame la Timişoara. Dacă nu se poate ridicarea sechestrului, atunci, vă rog stimate domnule Marin Coltescu să-mi acordaţi în particular contravaloarea acestor tichete pentru luna iunie 2015 în valoare de 197,00 lei (unasutanouăzecişişapte lei) ca la rîndul meu să-i trimit mai departe la Timişoara copilului meu. Promit că la plata salariului sau dacă se vor primi aceste tichete, vă voi restitui suma în mod corespunzător. Vă mulţumesc. Cu deosebit respect, Marcel Banu”.

Reaminmtim că omul de afaceri Marin Coltescu, fost preşedinte al PSD Vulcan, a instituit sechestru asigurător pe contul companiei energetice pentru sumele datorate de CEH. În total, Marin Coltescu spune că are de recuperat de la compania energetică hunedoreană aproximativ 1,5 milioane de lei şi pentru o parte din sumă are deja o sentinţă definitivă pronunţată de instanţa de judecată. “Sunt datorii ce datează de aproximativ 250 de zile, iar suma totală pe care o am de recuperat este de circa 15 miliarde de lei vechi. Din câte ştiu,o sentinţă este definitivă, pentru o datorie scadentă”, a declarat Marin Coltescu. Prin firma deţinută de acesta – Agroaliment SRL Vulcan– Marin Coltescu se judecă în mai multe dosare cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara pentru facturile neachitate, procesele având ca obiect “ordonanţa de plată”. Cel mai recent, la finele lunii aprilie, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara i-au dat câştig de cauză şi au decis să admită “cererea de ordonanţă de plată formulată şi precizată de creditoarea SC Agroaliment SRL Vulcan împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic SA Petroşani. Ordonă debitoarei să plătească creditoarei suma de 935.331,03 lei reprezentând debit şi penalităţi de întârziere calculate până la data cererii de chemare în judecată în sumă de 56.243,45 lei şi acordarea în continuare a acestora în termen de 20 de zile de la comunicarea prezentei. Obligă debitoarea să plătească creditoarei suma de 200 lei cheltuieli de judecată. Cu drept la cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare”. CEH a formulat cerere în anulare, iar cauza se află tot pe masa de lucru a magistraţilor hunedoreni.  Fostul lider al social – democraţilor din Vulcan spune că nu putea să procedeze altfel pentru că, la rândul său, are furnizori neplătiţi care îşi cer banii.

 

[slideshow_deploy id=’13837′]