LIDERUL SINDICATULUI “MUNTELE” PETRE NICA ÎI RĂSPUNDE „DEPUTATULUI PRIMAR” CRISTIAN RESMERIȚĂ

                                    Deputatul Cristian Resmeriță a fost de-a dreptul stupefiat la aflarea sumei cu care Constantin Jujan este remunerat lunar și a ținut să facă public acest lucru. Desigur că nu se oprește aici. Acesta dorește să afle salariile tuturor directorilor, dar și a executivului de la Complexul Energetic Hunedoara și Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

index

Vreau să vă spun că domnul director general Constantin Jujan are sporuri de 130% la suma de 24.300 de lei. Veniturile lui în totalitate se duc la peste 50.000 de lei pe lună, din care 40.000 de lei pe card în fiecare lună. Nu am informația cu primire la cât câștigă Consiliul de Administrație, dar la nivelul salariului pe care îl are directorul, mă gândesc cu frică cât câștigă membrii Consiliului de Administrație, dar voi face demersuri pentru a afla și acest lucru.” a declarat deputatul Cristian Resmeriță
În timp ce deputatul Cristian Resmeriță era revoltat de salariile exorbitante, nu mare ne este mirarea că și acesta a căștigat un salariu asemănător în trecut. Liderul Sindicatului “Muntele”, Petre Nica a răspuns acuzațiilor aduse lui Constantin Jujan legate de salariul acestuia, adăugând că și deputatul Cristian Resmeriță a câștigat timp de 2 ani un salariu asemănător.
Să nu uite de directorul pe care el l-a numit în funcție prin trafic de influență la Ministerul Economiei, pe Nicolae Drăgoi. A beneficiat timp de 2 ani de salariul de 20.000 de lei, cât a beneficiat și actualul sau fostul director general. De ce nu merge să spună celor pe care încearcă să îi reprezinte că acest lucru l-a făcut și el și că nu-i este străin nimic din ceea ce s-a întâmplat în Compelxul Energetic Huendoara.” a adăugat liderul sindicatului “Muntele”, Petre Nica
Liderul sindical îl acuză pe “deputatul primar” căa blamat un contract colectiv de muncă, care a adus la egal toți salariații unei societăți comerciale, așa cum cere legea. Petre Nica a adăugat că este normal ca un miner care lucrează în subteran să câștige 4.000 de lei, pentru condițiile în care lucrează și nu este de acord să micșoreze lefurile angajaților fără a primi sprijin guvernamental.
Pe 1 august 2015, contractul colectiv de muncă va expira, iar dacă nu va fi prelungit, salariații complexului își vor pierde drepturile și facilitățile care sunt doar în contractul colectiv de muncă, nu și în cel individual.

 

[slideshow_deploy id=’17454′]