Profesorii hunedoreni pretendenţi la titularizare au obţinut rezultate mai slabe decât elevii lor

examen tiutlarRezultatele examenului de titularizare a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar arată că, cel puţin la nivelul judeţului Hunedoara, profesorii care-şi doresc un post de titular la catedră, sunt mai slab pregătiţi decât elevii lor.

Statistica realizată la nivelul ISJ Hunedoara după proba scrisă a examenului de titularizare din acest an arată că promovabilitatea la nivelul județului Hunedoara este de doar 29,8 %. Astfel, din cei 348 de candidați care au susținut proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar doar 104 au obținut note peste 7, minimul pentru a ocupa o catedră titularizabilă.

Potrivit datelor statistice, un număr de 131 de profesori au obținut note cuprinse între 5 și 7, aceștia pot concura pentru un post de suplinitor, în timp ce doar mai puţin de o treime au reuşit să obţină note de peste 7, sperând astfel la un post de titular.

Media celor care au promovat examenul de titularizare cu notă de peste 5, este în județul Hunedoara de 67,52 la sută, sub media națională de 73,85 la sută şi chiar sub media de promovare a examenului de bacalaureat de către elevii absolvenţi, care anul acesta a fost de aproape 70 %.

[slideshow_deploy id=’17636′]