Inculpaţii din Dosarul “Fraudă la Protecţia Copilului” dau ochii cu judecătorii

               Cei trei inculpaţi din Dosarul “Fraudă la DGASPC” vor da ochii cu judecătorii Tribunalului Hunedoara, care judecă lucrarea penală instrumentată de DNA. Primul termen este programat pentru data de 23 iulie.

images (6)În acest dosar au fost puşi sub învinuire fostul  secretar al judeţului Hunedoara, Dan Daniel, ex-directorul general al DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, precum şi alţi doi şefi de servicii din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara a fost trimis în instanţă de procurorii anticorupţie care au instrumentat cauza. Astfel, Dan Daniel, secretar al județului Hunedoara și Ștefan Mihaela Dorina, șef serviciu administrație publică locală, relații publice în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, la data faptelor, sunt acuzaţi de abuz în serviciu dacă făptuitorul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Monica Georgescu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Hunedoara, la data comiterii faptei, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă făptuitorul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Toţi trei sunt sub control judiciar. Pe de altă parte, Dana Elena Gârjob, șef Serviciu Control Urmărire Încasări Creanțe și Executare Silită în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, a fost trimisă în intanţă în stare de libertate pentru infracţiunea de abuz în serviciu, dacă făptuitorul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Singura agreată pentru concurs

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, în cursul lunii iunie 2014, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a publicat anunțul privind organizarea, în data de 17.07.2014, a concursului de promovare pentru ocuparea funcției publice de conducere vacantă, de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Hunedoara. Prin ordin al președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a fost constituită comisia de concurs, din care făceau parte, printre alții și inculpații Dan Daniel, Ștefan Mihaela Dorina și Gîrjob Dana Elena. ”La concurs s-a înscris o singură candidată, respectiv inculpata Georgescu Monica, la acea dată împuternicită în funcția de director general al D.G.A.S.P.C Hunedoara, fiind singura agreată de conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Conform art. 52 alin. 4 din H.G. 611/2008, fiecare membru al comisiei de concurs trebuia să propună cel puțin trei subiecte iar, pe baza acestor propuneri se întocmeau minim două seturi de subiecte care urmau să fie prezentate candidaților. Anterior datei organizării concursului, inculpatul Dan Daniel i-a cerut inculpatei Georgescu Monica să formuleze subiectele și baremele de corectare pentru întrebările ce urmau să fie propuse de membrii comisiei de concurs, din partea Consiliului Județean Hunedoara. Ulterior, cu ocazia întrunirii comisiei de examen, aceste subiecte au fost propuse de ceilalți inculpați în vederea stabilirii întrebărilor, trei dintre acestea revenindu-i candidatei la proba teoretică. La examenul organizat și susținut în data de 17 iulie 2014, inculpata Georgescu Monica a fost admisă, cum era și de așteptat, cu un punctaj foarte mare, ulterior, aceasta anunțând cunoscuților reușita înainte de publicarea rezultatelor oficiale.
Rrocurorii anticorupţie au trimis dosarul spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au mai programat şi un termen intermediar, pentru data de 8 iunie, la care instanţa a  constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Dan Daniel, Georgescu Monica şi Ştefan Mihaela Dorina, măsură pe care au menţinut-o.

 

[slideshow_deploy id=’13842′]

 



(Următoarea știre) »