De după gratii/Alin Simota trebuie să răspundă pentru datoriile la apă ale Clubului Jiul

 

     Apa Serv Valea Jiului vrea cu orice preţ să-şi recupereze banii de la Clubul Jiul Petroşani, care are mari restanţe la plată, aşa că l-a dat în judecată pe fostul patron al echipei, Alin Simota.

simota

Baza sportivă Jiul Petroşani s-a aflat timp de 10 ani în administrarea lui Alin Simota, prin Asociaţia Club Sportiv Jiul Petroşani. În ultimii ani, însă, afacerea din fotbal nu a mai mers, iar datoriile s-au acumulat. Asociaţia este în lichidare, dar datoriile în ajung din urmă şi pe omul de afaceri Alin Simota, chiar dacă acum este după gratii. Reprezentanţii Apa Serv Valea Jiului SA, furnizorul de apă şi servicii de canalizare din Valea Jiului, l-au acţionat în judecată pentru recuperarea sumelor restante care se ridică la circa 30.000 de lei. „Asociaţia Jiul are datorii de circa 30.000 e lei, iar Alin Simota era preşedintele Asociaţiei. Din acest motiv l-am acţionat în judecată. Vinovaţi suntem şi noi, pentru l-am lăsat să ajungă în această situaţie”, a declarat Costel Avram, directorul SC ApaServ valea Jiului SA. În ultimii ani, însă, din cauza datoriilor, Clubul Jiul a fost debranşat de mai multe ori de la reţeaua de apă, însă cei care administrau la acel moment baza sportivă – reîntoarsă între timp la Primăria Petroşani –  au plătit doar o parte din restanţe. În consecinţă, operatorul de apă şi canal s-a adresat instanţei de judecată. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Petroşani, iar primul termen de judecatăa  fost stabilit pentru 17 septembrie.

Alin Simota se află încarcerat la Penitenciarul Bârcea Mare, după ce a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru conflict de interese, pe motiv că ar fi câştigat aproape 50 de miliarde de lei vechi din afacerile cu statul pe vremea în care era consilier judeţean. De asemenea, la instanţa de fond Simota a fost condamnat la încă un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţa, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. Dosarul se află în faza de apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, şi are termen în data de  22 septembrie. De asemenea, omul de afaceri mai este judecat în alte două dosare penale, pentru constituirea şi coordonarea unor grupuri infracţionale.

 

[slideshow_deploy id=’17454′]