Oana Magdalena Șchiopu – un nou titlu de campioană națională la șah

     În perioada 21 – 29 iulie, la Iași, se desfășoară Campionatele Naționale pentru pe echipe de copii, juniori şi tineret (categoriile 8-20 ani) la şah clasic, şah rapid şi blitz. Fiecare concurs se desfășoară pe durata a 7 runde, timpul de gândire per jucător  fiind de 75 de minute + 30 de secunde/mutare (la șah clasic), 15 de minute + 10 de secunde/mutare (la șah rapid) și de 3 minute + 2 secunde/mutare (la șah blitz).
Oana sah
Șahul din Valea Jiului este reprezentat la Iași de sportiva Oana Magdalena Șchiopu, legitimată la CS. Vulcan și C.S.Ș.nr.1 Timișoara, care participă la această competiție în echipa fetelor de 10 ani din orașul de pe Bega.
La sfârșitul celor 7 runde ale secțiunii de șah clasic, cu 6 victorii și un rezultat de egalitate, echipa  C.S.Ș.nr.1 Timișoara coordonată de antrenor emerit, prof. Corneliu Pășcălău (componență: Stephanie Mătăsaru, Oana-Magdalena Șchiopu și Alexandra-Maria Kiss) a ocupat locul I la categoria Fete -10 ani!
Podiumul a fost completat de C.S. Șah Club Brașov și de echipa favorită nr. 1 – C.S. Politehnica Iași.
După primele 5 runde ale concursului de șah rapid, echipa Oanei se află pe locul III. În ultima zi a competiției, 29 iulie, va avea loc concursul de șah blitz
Acest nou titlu de campioană națională, obținut cu echipa C.S.Ș. nr. 1 Timișoara, se adaugă celor obținute în aprilie 2014 la șah rapid – Fete 8 ani și februarie 2015 la șah școlar – Fete 9 ani, dar și locului I la concursul național „Pierre de Coubertin – Vreau să fiu mare maestru!” – noiembrie 2014.
[slideshow_deploy id=’18378′]