Proverbul “meseria e brăţară de aur” nu şi-a pierdut sensul

profesionalaÎn ultima vreme, a luat naştere un nou trend pe piaţa muncii. Meseriaşii sunt din nou la mare căutare, iar cei mai câştigaţi sunt absolvenţii învăţământului profesional.Acest lucru este demonstrat şi de faptul că numeroşi absolvenţi de şcoală profesională de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” Petroşani au fost angajaţi sau au primit propuneri de angajare de la diverşi agenţi economici.

“Am rămas plăcut surprins de pregătirea elevilor de la “Dimitrie Leonida”. Au cunoştinţe teoretice temeinice, dar şi dexteritate în executarea unor lucrări practice. Sunt tineri serioşi care pot face cu uşurinţă faţă provocărilor unui loc de muncă în meseriile în care s-au calificat. Am urmărit cu interes evoluţia elevilor din învăţământul profesional în domeniul construcţii şi cred că în cel mai scurt timp vor fi absorbiţi pe piaţa muncii”, ne-a mărturisit inginerul Ioan Vlăduceanu, reprezentant al mediului de afaceri în domeniul construcţii din Petroşani.

De altfel şi absolvenţi ai profilului mecanic-auto de la acelaşi colegiu şi-au găsit un loc de muncă în service-urile din zonă, mai ales că în timpul şcolarizării, practica au desfăşurat-o la diverşi agenţi economici de profil cu care Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” a avut încheiate contracte de parteneriat.

[slideshow_deploy id=’17217′]