Turismul montan, promovat cu ajutorul liceenilor

 

                  Primăria municipiului Petroşani şi Asociaţia Schi Turism Pro – Parâng vor să promoveze turismul montan cu ajutorul liceenilor, care sunt invitaţi la o tabără tematică.

turismUnul dintre obiectivele asociaţiei Schi – Turism Pro – Parâng Petroşani este tocmai acela de promovare a turismuluu montan în rândul tinerilor şi a decis să organizeze o tabără tematică în Parâng, denumită generic „Promovarea turismului montan, atitudine şi respect din partea tinerilor”. Proiectul se derulează în 4 etape distincte, care vor include deplasări pe diverse trasee montane din Munţii Parâng şi Retezat, dar şi în Parcul Naţional Defileul Jiului, în scopul cunoaşterii activităţii Salvamont şi a Jandarmei Montane. De asemenea, programul cuprinde vizitarea unei pensiuni turistice montane, pentru a stabili modul în care sunt organizate activităţile de recreere pentru turişti. Şi Muzeul Momîrlanilor sau o stână din Parâng sunt cuprinse în programul pregătit. Tabăra este destinată elevilor de liceu din Petroşani, însoţiţi de profesori coordonatori, iar în data de 4 septembrie, de Ziua Muntelui, aceştia să-şi prezinte propria viziune privind mpdalităţile de promovare a turismului montan în liceele din care fac parte.

Primăria Municipiului Petroşani participă la acest proiet şi a decis să aloce suma de 1.500 de lei pentru asigurarea transportului auto, a transportului cu telescaunul, asigurarea traseului tematic, dar şi pentru realizarea de diplome şi plachete pentru premierea participanţilor.

[slideshow_deploy id=’13836′]