ȘOCANT! CUM TE POT ASCULTA CU… PRELUNGITORUL (FOTO)

                   Mai în toate casele din România există câte un prelungitor. Totuși, cine și-ar fi imaginat că acesta poate deveni cu ușurință un dispozitiv de spionaj?  

download (7)Mare i-a fost surprinderea unui bucureștean atunci când a descoperit ce se află în interiorul prelungitorului pe care îl avea în casă. “Am băgat prelungitorul în priză. Nu era prima dată când îl foloseam, dar nici nu pot să spun că îl aveam de foarte mult timp. Dintr-o dată, din prelungitor a început să iasă fum. Am auzit și niște zgomote ciudate, mi-era frică să nu facă scurt-circuit. L-am scos imediat din priză”, ne-a povestit bărbatul care ne-a rugat să nu-i divulgăm identitatea. Bucureșteanul a decis, totuși, să nu arunce prelungitorul, ci din contră, să-l repare. După ce l-a desfăcut, a descoperit în interiorul acestuia un dispozitiv ciudat în care se afla o cartelă SIM (Click pe foto), dându-și seama că era ascultat.

prelungitor

Pe piață există numeroase dispozitive de spionaj cu cartele SIM. De regulă, ascultarea sunetelor din încăpere, inclusiv a convorbirilor telefonice, este posibilă în momentul în care este apelat numărul cartelei montate în respectivul dispozitiv,  activându-se automat microfonul. Montarea microfoanelor în locuința unei persoane, fără mandat judecătoresc, este ilegală, încălcând dreptul la intimitate și la viață privată. Printre motivele ce stau la baza montării unor astfel de dispozitive ascunse se află spionajul industrial, șantajul și gelozia.

[slideshow_deploy id=’13837′]

Acasa



(Următoarea știre) »